Biologisch & ambachtelijk

Graan

We werken zoveel mogelijk met lokaal graan. Hiervoor hebben we een dichte samenwerking met de Boerencompagnie - een landbouwcooperatieve uit het Leuvense die granen teelt en maalt - en met Flourpower uit Poeke.

Graan dat je in België op het veld ziet staan dient haast uitsluitend als veevoeder. Dat zouden we graag anders zien. Belgisch graan dat weer tot brood verwerkt wordt, en zo onze lokale graanvarieteiten weer naar waarde doen schatten.

flourpower
boerencompagnie

SteenMOLEN

Korst gebruikt meel van kleine ambachtelijke molens die op steen malen.
de BoerEnCompagnie maalt zijn meel in Heverlee door middel van een Astriée molen. Daarnaast werken we ook met het meel van Flourpower.

Door de granen op stenen te malen worden de graankorrels in hun geheel verpulverd door twee draaiende natuurstenen. De patronen in de molenstenen maken dat het graan slechts langzaam gepeld en vermaald wordt. Het graan loopt traag door de stenen, waardoor het niet opwarmt door de wrijving: zo blijft een zo hoog mogelijke voedingswaarde behouden. Vervolgens scheidt een zeef zemelen en bloem. De kiemolie en een deel van de vezels worden mee verpulverd, dat geeft spikkeltjes in de bloem. 

Kiemolie en vezels zijn niet alleen gezond, maar geven ons brood ook extra smaak!

flourpower
boerencompagnie

Openingsuren 

woensdag: 10u tot 16u
donderdag: 10u tot 18u
vrijdag: 10u tot 18u
zaterdag: 9u tot 16u
zondag: 9u tot 14u

Gesloten:
maandag & dinsdag

Volg ons 

Bakkerij Korst 

Korst

Hal 5 - Diestsesteenweg 104
3010 Kessel Lo

Contact

Bestellingen of vragen:
sms/tel 0468 00 08 35.